Välkommen       Kristdala       Näringsliv       Leva & Bo       Fritid & Kultur       Turism       Evenemang       Nyheter       Samhällsföreningen
 EVENEMANG
 Evenemang
- Alla (29)
- Kyrkor (16)
- Marknad (3)
- Mini-Ã…VC (3)
- Musik (1)
- Tipsrunda (3)
- Övrigt (3)

 Tipsa!
- Evenemang
- Skriv in evenemang

 Veckovis evenemang
- Evenemang vecka

 Årliga evenemang
- Årliga evenemang i Kristdala
   - Kristdala Lucia

 Externa länkar
- Kristdala MarknadKristdala Lucia

Vintermörkret tätnar men snart det dags för ljusets drottning att skänka glädje, ljus och värme i den natursköna Kristdalabygden.

Årets lucia 2014

Emma Sandell har valts som Kristdala Lucia 2014, den trettionde ljusdrottningen. Luciafirandet inleds lördagen den 13 december med kortege i samhället kl. 17:30 och därefter mingel i vapenhuset från kl. 18:00. Kröningen äger rum i kyrkan kl. 19:00 av Håkan Englund.

Vid kröningen medverkar även Kristdalas första lucia Anja Josefsson och förra årets lucia Isabelle Hedlund samt sexåringarna Ella Nilsson och Wilma Andersson som smålucior.På söndagskvällen den 7 december räknade luciakommittén alla de 417 giltiga röster som inkommit i omröstningen. Efter noggrant räknande stod det klart att Emma Sandell, som fick 77 röster, blivit utvald som den trettionde lucian i Kristdala.

Enligt tradition så överraskade luciakommittén den nyvalda lucian i hemmet med att gratulera med smörgåstårta, blommor och choklad. Det var en mycket glad och överraskad tjej som öppnade dörren.

- "Det känns roligt men läskigt" svarar Emma på frågan om hur det känns. Vi förstår varför när hon berättar att hon aldrig varit lucia så det är tur att hon och hennes åtta tärnor redan har hunnit med några framträdanden där de sjungit några sånger. Min favorit är "Välkommen hem", säger Emma.

Vid omröstningen samlades över 4 000 kr in och hälften av de insamlade pengarna får lucian skänka till välgörande ändamål. Emma har valt att skänka pengarna till Barncancerfonden. Cancer är en hemsk sjukdom som drabbar många och att få skänka pengar till Barncancerfonden är ett sätt att hjälpa både de som är sjuka och deras anhöriga.

När luciakommittén ställer lite frågor för att lära känna årets lucia så berättar hon att studierna tar upp mycket av tiden och att fritiden ägnar hon mest åt att umgås med vännerna.

- "Vi sitter i gazebon på torget och spelar spel, åker moped, är ute och promenerar och kollar på film" säger Emma. Hon har inga framtidsplanerna ännu men ska söka till gymnasiet nästa år. Vilken utbildning det blir vet hon inte ännu mer än att det får bli något praktiskt.

Luciadagen den 13 december inleds med att gå luciatåg på Maxi i Oskarshamn vilket blir bra övning inför kvällens kröning i kyrkan. Innan kröningen i kyrkan så ska de även hinna med att åka kortege med häst och vagn genom samhället. Det är Sågkvarns Gård som hjälper till att arrangera detta och det blir allt från bjällror till fårskinn och facklor. Efter att luciaföljet åkt kortege så bjuds allmänheten in att åka en runda både före och efter luciatåget i kyrkan.

Kristdala lucia arrangeras av IF Ariels luciakommitté i samarbete med Döderhults församling, Kristdala Samhällsförening och med stöd av lokala företag.

Årets luciakandidater 20141. Emma Sandell
2. Mikaela Josefsson
3. Elin Ström
4. Linnéa Harrysson
5. Malin Onselius
6. Ellen Lundqvist
7. Lisa Dagnäs
8. Sofia Bjälestig
9. Hanna Hällblad

Klicka på respektive namn för att läsa mer!

~ Arrangörer ~

~ Sponsorer ~

Skribent: Annicka Gunnarsson
Uppdaterad: 2017-12-10
              VÅRA PARTNERS 2018

 Kristdala  Näringsliv  Leva & Bo  Fritid & Kultur  Turism  EvenemangBygd med historia och anor från medeltiden

Rikt näringsliv med företag & föreningar

Trevligt samhälle med bra boende och service

Fritidsaktiviteter för såväl ung som gammal

Fina smultronställen och vacker natur
Besök något av våra årliga evenemangGULDSPONSORER 2018Notiser från Samhällsföreningen

Anmälan till årets julstämning 2018-10-18

Barngympan fullbokad! 2018-10-08

Anmälan för barngympan är öppen! 2018-09-13

Aktuellt just nu

Lokal utvecklingsplan 2014-2020

Bli medlem i Samhällsföreningen!Följ oss på Instagram #kristdalabygden


Kristdala Samhällsförening

E-post: info@kristdala.se


Hyr en stuga i Kristdalabygden!

Turistbroschyr
Kristdala.se

Kristdala
Näringsliv
Leva & Bo
Fritid & Kultur
Turism
Evenemang
Nyheter

Hitta rätt

Hitta A-Ö
Webbplatskarta
Om webbplatsen

Sök på sajten

Följ oss

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube


Gör till startsida
   Copyright Bardic Design 2005-2018