Välkommen       Kristdala       Näringsliv       Leva & Bo       Fritid & Kultur       Turism       Evenemang       Nyheter       Samhällsföreningen
 EVENEMANG
 Evenemang
- Alla (29)
- Kyrkor (16)
- Marknad (3)
- Mini-Ã…VC (3)
- Musik (1)
- Tipsrunda (3)
- Övrigt (3)

 Tipsa!
- Evenemang
- Skriv in evenemang

 Veckovis evenemang
- Evenemang vecka

 Årliga evenemang
- Årliga evenemang i Kristdala
   - Kristdala Lucia

 Externa länkar
- Kristdala MarknadKristdala Lucia

Vintermörkret tätnar men snart det dags för ljusets drottning att skänka glädje, ljus och värme i den natursköna Kristdalabygden.

Årets lucia 2015

På söndagskvällen den 6 december räknade luciakommittén de 293 giltiga röstsedlarna som inkommit i omröstningen. Efter noggrant räknande stod det klart att Emelie Thunberg, som fick 112 röster, blivit utvald som den trettiförsta lucian i Kristdala.Som vanligt så överraskades den nyvalda lucian i hemmet. Luciakommittén gratulerade med smörgåstårta, blommor och choklad. Det var en mycket glad och överraskad tjej som öppnade dörren.

- "Det känns jätteroligt, det är första gången jag är lucia" svarar Emelie på frågan om hur det känns. Emelie har tillsammans med de andra luciakandidaterna och tärnorna övat en hel del på sångerna tillsammans med kantorn Milda Jonasson. Till veckan blir det dubbla övningar. Det är ju inte bara sången som ska övas, utan även gången.

Vid omröstningen samlades över 2 000 kr in och hälften av de insamlade pengarna får lucian skänka till välgörande ändamål. Emelie har valt att skänka pengarna till Barncancerfonden. Jag tycker att det är hemskt att så unga människor drabbas av en så hemsk sjukdom. Jag vill skänka pengar för att få kan vi få bättre forskning och då kan vi kanske komma på ett sätt att bekämpa sjukdomen.

När luciakommittén ställer lite frågor för att lära känna årets lucia så berättar hon att de två hästarna Älva och Clifden Hero tar upp mycket av tiden. Emelie tävlar i både dressyr och hoppning så det blir mycket träning och många tävlingar. Vi får åka längre och längre för tävlingarna ju högre klass man tävlar. Intresset finns dock i hela familjen. Mamma Else-Marie och lillasyster Ellen har också häst och pappa Magnus följer också med.

Luciafirandet den 13 december inleds med att lucia och hennes tärnor får åka kortege med häst och vagn i samhället. Det är Fredrik Karlsson på Sågkvarns Gård som hjälper till att arrangera detta. Efter kortegen blir det mingel i vapenhuset och luciatåget äger rum i kyrkan. Vid kröningen medverkar komminister Patrick Peterson Rydsten och förra årets lucia Emma Sandell.

I luciatåget medverkar nio tärnor, sexåringarna Thilia Svensson och Ebba Magnusson som smålucior samt Adrian Hultgren som tomte.

Kristdala lucia arrangeras av IF Ariels luciakommitté i samarbete med Döderhults församling, Kristdala Samhällsförening och med stöd av lokala företag.

Årets luciakandidater 20151. Nadja Svensson
2. Emelie Thunberg
3. Kajsa Nibelius
4. Nellie Ährlin

Klicka på respektive namn för att läsa mer!

~ Arrangörer ~

~ Sponsorer ~

Skribent: Annicka Gunnarsson
Uppdaterad: 2017-12-10
              VÅRA PARTNERS 2018

 Kristdala  Näringsliv  Leva & Bo  Fritid & Kultur  Turism  EvenemangBygd med historia och anor från medeltiden

Rikt näringsliv med företag & föreningar

Trevligt samhälle med bra boende och service

Fritidsaktiviteter för såväl ung som gammal

Fina smultronställen och vacker natur
Besök något av våra årliga evenemangGULDSPONSORER 2018Notiser från Samhällsföreningen

Anmälan till årets julstämning 2018-10-18

Barngympan fullbokad! 2018-10-08

Anmälan för barngympan är öppen! 2018-09-13

Aktuellt just nu

Lokal utvecklingsplan 2014-2020

Bli medlem i Samhällsföreningen!Följ oss på Instagram #kristdalabygden


Kristdala Samhällsförening

E-post: info@kristdala.se


Hyr en stuga i Kristdalabygden!

Turistbroschyr
Kristdala.se

Kristdala
Näringsliv
Leva & Bo
Fritid & Kultur
Turism
Evenemang
Nyheter

Hitta rätt

Hitta A-Ö
Webbplatskarta
Om webbplatsen

Sök på sajten

Följ oss

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube


Gör till startsida
   Copyright Bardic Design 2005-2018